Stefan Petrić u duelu sa Kurtešem iz Vojvodine (©Starsport)
Stefan Petrić u duelu sa Kurtešem iz Vojvodine (©Starsport)

Žreb za EHF kup: Partizanu najteži rival – Gorenje, Voša protiv Kremsa, Dinamo na Bešiktaš

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 11:46

Crno-beli na slovenački tim, jedan od favorita za trofej. Šampion Srbije na austrijskog predstavnika, dok će Pančevci da odmere snage sa turskim velikanom

Sva tri srpska rukometna predstavnika u najslabijem evropskom takmičenju, EHF kupu, Vojvodina, Partizan i pančevački Dinamo, uspeli su da prođu u drugo kolo, a u trećem ih čekaju mnogo teži rivali.

Najgore je na žrebu u Beču prošao srpski vicešampion Partizan koji će u dvomeču šesnaestine finala da odmeri snage sa jednim od favorita za trofej u ovom takmičenju, slovenačkim Gorenjem iz Velenja.

Izabrane vesti

Trenutno trećeplasirani tim šampionata Slovenije je prošle godine igrao u nokaut fazi Lige Evrope. Za ovaj klub igra juniorski reprezentativac Srbije, pivotmen Branko Predović. Tim iz Velenja je izbacio u prethodnoj rundu austrijski Bregenc za četiri gola – ukupnim rezultatom 59:55. Prvi meč se igra u Velenju 3. ili 4. decembra.

Vojvodina ima velike ambicije u ovom takmičenju, a četa Borisa Rojevića igraće dvomeč sa austijskim Ferthof Kremsom, trenutno drugoplasiranim timom u tamošnjem prvenstvu. U prethodnih rundi, Krems je eliminisao grčki Pilajas sa ukupnim rezultatom 68:55. Prva utakmica je u Austriji.

Dinamo iz Pančeva je jedini nas tim koji će prvi meč šesnaestine finala da igra na svom terenu, a rival će biti turski Bešiktaš koji je trenutno tek osmi u prvenstvu. Prošle godine je nadmoćno osvojio titulu sa 21 pobedom i samo jednim remijem.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA EHF KUPA

Dinamo Pančevo – Bešiktaš

Gorenje – Partizan

Krems – Vojvodina

Sesvete - Besa

IBV Vestmanejar - Dukla Prag

Runar Sandefjord - Polva Serviti

Plzenj - Ramhat Hašron

AEK - Olingses

Karvina - Gračanica (BIH)

Vize - Arendal

Kembit Lajons - Fasano

Anorthosis Famagusta - Diferdanž

Fivers - Riko Ribnica

Bistrica - Gorica

Tun - Olimpijakos

BK-46 - Nerbo

***prve utakmice su na programu 3. ili 4. decembra, a revanši su nedelju dana kasnije



tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaRK PartizanEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara